+ Meer informatie

Seriemoordenaar in Parijs bekent twee misdrijven

1 minuut leestijd

PARIJS (AFP/ANP/DPA) - De man die ervan wordt verdacht in Parijs zeven jonge vrouwen te hebben vermoord, onder wie twee Nederlandse, heeft gisteren in twee gevallen een bekentenis afgelegd.

De verdachte werd donderdag aangehouden. Hij ontkent schuldig te zijn aan drie moorden, waaronder die op de twee Nederlandse vrouwen, en een poging tot moord.

Maar de Franse politie is tamelijk zeker dat de 35-jarige verdachte de man is die ze zocht. Bij onderzoek was gebleken dat zijn DNA-materiaal overeenkwam met dat op een T-shirt en andere sporen die op de plaatsen van enkele van de misdrijven waren aangetroffen. De politie beschikte over de gegevens van de man, die in 1995 was opgepakt in een verkrachtingszaak. Toen was hij onderworpen aan DNA-onderzoek.

De rechter in Parijs gelastte donderdagavond de inhechtenisneming van de verdachte. Zijn advocaat verklaarde dat de man totaal verrast was dat de politie hem aanhield. Hij wil een ander DNA-onderzoek laten uitvoeren.

De eerste moord in deze zaak was in 1991 en de laatste november vorig jaar. De 32-jarige binnenhuisarchitecte Agnes Nijkamp werd op 10 december 1994 dood aangetroffen in haar Parijse flat. Zij bleek verkracht en vermoord.

Op 8 juli 1995 kwam Heleen Frinking, een 27-jarige psychotherapeute, niet ver daar vandaan, onder dezelfde omstandigheden om het leven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.