+ Meer informatie

Urntser

2 minuten leestijd

PRUTSER Hallo allemaal! De vorige keer hebben we het met elkaar gehad óVer een sjabloon. Als je de rubriek uitgewerkt hebt, heb je ook met een sjabloon gewerkt. Heb je de vorm de vorige keer zelf gemaakt, dan is dit eigenlijk een herhaling. En ook weer niet. Want je kunt deze keer voor je sjabloon weer een andere vorm kiezen. Waar het in deze rubriek om gaat, is de herhaling van je sjabloon. Op de tekening kun je dat ook zien. De vorm van mijn sjabloon is, zou je kunnen zeggen, een liggende "s". Die vorm wordt op het papier steeds in de breedte herhaald. Dat geeft een heel speels effect als versiering op bij voorbeeld een kaartje of als randje op een brief. Ook als versiering op een kaft of doosje kan het motief goed gebruikt worden.

Met je tekenmateriaal kun je je sjabloon uitbreiden met andere figuurtjes die ook steeds weer terugkomen. Op de tekening zijn dat rondjes. Ook met de invulling van de kleuren kun je in je sjabloon voor heel leuke resultaten zorgen. Maak de beeinvorm niet al te ingewikkeld, maar probeer het eerst eens even uit. Bij voorbeeld met een driehoekje, een vierkantje of een cirkeltje, of een combinatie van die drie. Je zult zien hoeveel plezier je krijgt in het versieren met allerlei vormen. Als hulpmiddel kun je nog even een dun potloodlijntje trekken om het motief mooi gelijk te laten lopen. Succes!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.