+ Meer informatie

Recensies

2 minuten leestijd

J.H. Mauritz en ds. L. Terlouw, Van hart tot hart, Uitgeverij Den Hertog, Houten 2016, 148 blz. € 14,90. ISBN 978 90 331 2765 4.

De schrijvers behorend tot de Gereforrmeerde Gemeenten behandelen in dit boek het pastorale gesprek. Terecht stelen de schrijvers dat voor een pastoraal gesprek, dat is een gesprek waarbij het Woord open gaat en gebeden wordt, een vertrouwensband noodzakelijk is.

Aan de orde komen zaken als zender en ontvanger, filters en ruis, emoties, verbale en non-verbale communicatie. Verder is er uitvoerig aandacht voor het geestelijk leiding geven aan de leden van bevindelijke kerkgenootschappen (variërend van ongelovigen, bekommerden tot ware gelovigen). Ook is er aandacht voor het omgaan met conflicten.

Hans Burger e.a., Cruciaal, Uitgeverij Buijten en Schipperheijn, Amsterdam 2014, 112 blz., € 12,50. ISBN 978 90 5881 810 2.

In deze bundel schrijven zes min of meer bekende auteurs over de betekenis van Jezus’ kruisdood vanuit verschillende invalshoeken: Henk Bakker (het beeld van de overwinning), Erik Borgman (het beeld van de bevrijding), Hans Burger (het beeld van het offer), Kees van der Kooi (het beeld van de verzoening), Willem Ouweneel (het beeld van de redder), Maarten Wisse (het beeld van de rechter). De bedoeling van deze verzameling essays is: in een actuele en voor een breed publiek leesbare vorm duidelijk maken dat het spreken van Bijbel en theologie rijker is dan het model van “verzoening door voldoening”. Het boekje biedt veel materiaal om bezinning op Jezus’ kruisdood te stimuleren. Dat de ene bijdrage daarbij een meer aansprekende toon aanslaat dan de andere ligt uiteraard voor de hand.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.