+ Meer informatie

Belangstelling nodig voor hele wereldkerk

Rapport commissie werelddiakonaat

1 minuut leestijd

UTRECHT — De Hervormde gemeenten moeten niet voor een bepaald project in de Derde Wereld geld geven. Maar voor het geheel van projecten. Ze moeten gaan zien dat zij met hun aandacht en hun financiële middelen deel uitmaken van één totale wereld en één totale wereldkerk.

Dat is de strekking van het werkverslag over de periode mei 1978 - december 1980 van de commissie werelddiakonaat van de Generale diakonale raad van de Nederlandse Hervormde Kerk. De commissie constateert dat de Hervormde gemeenten gewend zijn geraakt aan hulpverlening in projectvorm en dat ze zich bij hun keuze vaak laten leiden door wat de nieuwsmedia ,,op overtrokken wijze" met pen en camera rapporteren.

De commissie werelddiakonaat werd in 1978 ingesteld als een van de commissies van de Generale diakonale raad. De verschillende hervormde modaliteiten zijn erin vertegenwoordigd. De commissie werkt samen met een aantal organisaties die tot taak hebben voorlichting te geven aan kerkelijke gemeenten over ontwikkelingssamenwerking.

In 1980 is de commissie werelddiakonaat begonnen met de uitgave van een jaarboekje. Niet langer wordt een lange rij projecten opgesomd met de bedoeling dat de gemeenten er een uit kiezen, maar er worden slechts vijf „voorbeeldprojecten" gepresenteerd. Daarbij worden een of meer diakonale taken van een buitenlandse partnergemeente in een veel ruimere context geplaatst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.