+ Meer informatie

Yoghurtcake

1 minuut leestijd

Circa 16 porties: 300 ^am zelfriizendbakmeeU 1 theelepel bakpoeder; zout; 250 gram boter; boter voor het invetten; V4 liter yoghurt; 250 gram suiker; 1 zakje vanillesuiker; 3 eie

Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het bakmeel met het bakpoeder en een snufje zout boven een kom. Smelt de toter en laat hem afkoelen. Roer de gesmolten boter en de yoghurt door elkaar. Klop de suiker, de vanillesuiker en de eieren met een mixer in ca. 10 minuten tot een romig mengsel. Schep het boter-yoghurtmengsel door het suiker-eimengsel en spatel dan het gezeefde bakmeel erdoor. Schenk het beslag in een beboterd laag, langwerpig cakeblik. Bak de cake in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake iets afkoelen, haal hem uit de vorm en laat de cake op een taartrooster helemaal afkoelen. Snijd de cake in ca. 16 vierkantjes of ruitjes. N.a.v."VeiTassend lekker met yoghurt"j uitg. Het Nederlands Zutvelbureau) Rijswijk, 1994; 96 bli.) prijs 6,95 galden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.