+ Meer informatie

waarschijnlijk per ongeluk neergeschoten

Joegoslaven blijven nog in arrest

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — De 20-jarige Joegoslaaf I. J., die dinsdagnacht bij een schietpartij in een restaurant op het Damrak in Amsterdam om het leven kwam is waarschijnlijk niet met opzet neergeschoten.

Uit getuigenverklaringen is de recherche gebleken, dat het dodelijk schot werd gelost door de 29-jarige S. C, één van de drie Joegoslaven die later in de nacht als verdachten werden aangehouden. C. zegt van niets te weten omdat hij dronken zou zijn geweest. Volgens de verdachten werd him landgenoot per ongeluk geraakt toen zij in een aparte ruimte van het restaurant het spelletje „wie het snelst zijn pistool kon trekken" deden. Zij zaten met zijn vieren bij elkaar en waren in een „bravourstemming". De recherche neemt aan dat hun verklaring juist is, aldus een woordvoerder. Tijdens het spelletje werd verschillende keren in het plafond geschoten. Het slachtoffer werd door één kogel getroffen.

Onderzoek
De politie vermoedt dat de JoegoslaZuidwest-Gelderland hebben er bij de vaste commissie voor economische zaken van de Tweede kamer schriftelijk op aangedrongen om stimuleringsmaatregelen te nemen voor het behoud en de uitbreiding van de werkgelegenheid in Tiel. Dit om te voorkomen dat de werkgelegenheidssituatie in Tiel en omgeving niet drastisch meer zal verminderen, zoals in de afgelopen jaren is gebeurd. ven meer op hun kerfstok hebben. Zowel in ons land als in het buitenland zal naar him levenswandel een onderzoek worden ingesteld. Zij blijVen voorlopig in arrest, aldus de woordvoerder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.