+ Meer informatie

Milieu-activisten bezetten tank Akzo Rotterdam

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Milieuactivisten hebben vanmorgen op het terrein van Akzo Chemie in het Rotterdamse Botlekgebied een dertig meter hoge opslagtank, gevuld met vinylchloride, beklommen en bezet. Dit uil protest tegen de plannen van Akzo om in de Botlek een nieuwe chloorfabriek te bouwen.

De actievoerders rolden op de tank een spandoek uit met de tekst "Genoeg van chloor". De milieu-activisten beëindigden hun protest nadat zij aan de leiding van Akzo een rapport tegen de vermeerdering van chloorproduktie hadden overhandigd.

De milieubeweging is fel tegen de bouw van de fabriek, omdat chloor een uiterst giftige stof in gas- en vloeibare vorm is waarvoor volwaardige en milieuvriendelijker alternatieven bestaan. De actie bij Akzo werd gehouden door Stichting Natuur en Milieu, Vereniging Milieudefensie, de Waddenvereniging en de Zuidhollandse Milieufederatie.

Het argument van Akzo voor nieuwbouw, de vergunning is op 7 oktober aangevraagd bij de provincie Zuid-Holland, is dat de chloorfabriek in Delfzijl kan sluiten waardoor minder gevaarlijke chloortransporten nodig zijn. De milieubeweging stelt daarentegen dat een nieuwe chloorfabriek tot „nieuwe markten" zal leiden. Een gevaarlijke ontwikkeling omdat het voor mens en milieu noodzakelijk is om de chloorproduktie te reduceren, aldus de milieubeweging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.