+ Meer informatie

Overwinteren in eigen sfeer. Veel zon en aangename temperaturen

Hoe u kunt genieten van een fijne zonnige winter. (1)

3 minuten leestijd

Nu de zomermaanden voorbij zijn, wordt het weer kouder. De herfst brengt regen, storm en koud guur weer. De blaadjes vallen van de bomen. Het warme zonnetje zien we steeds minder. De temperatuur daalt en zo nadert de winter. Dan kan het echt guur en koud en nat worden...! Veel mensen ontvluchten daarom het gure winterweer en gaan overwinteren! In Spanje bijv., een land met een fijn klimaat, met veel zon en in de winter aangename temperaturen. IN EIGEN SFEER Een heel belangrijke vraag daarbij is of de plaats, de bestemming in Spanje waar u dan bent, wel past bij uw levensopvatting. Er zijn nogal wat negatieve berichten en geruchten in omloop en voor veel bestemmingen terecht. Als Gereformeerde Gezindte kunnen wij (kunt u) niet overal naar toe. Toch is er wel vraag naar een goede overwinteringsbestemming. Er zijn gelukkig nog plaatsen waar de sfeer en de levenswijze goed is, waar u als R.D.-lezer heel goed de winter kunt doorbrengen. Noorlander Vakanties als christelijke reisorganisatie met heel veel gasten uit het R.D.-lezerspubliek,. heeft dan ook een strenge selectie gemaakt en een plaats gevonden waar u in eigen sfeer zich volledig pp uw gemak zult voelen. Deze plaats is het stadje „PENISCOLA", gelegen aan de Mlddellandsezeekust. Een gezellig stadje, dat gelukkig niet overlopen is door toeristen. Een plaats met een historisch centrum met smalle straatjes en winkeltjes. De burcht met muren uit de middeleeuwen. Daarnaast het nieuwe gedeelte met winkelstraten en een heel gezellige boulevard langs de zee. De bloemengeur van de sinaasappelen is dan in de streek goed te ruiken. ZON EN TEMPERATUREN Hoe is het weer in dit mooie gebied in januari, februari, maart en april? Kan men dan al in de zon zitten of lekker wandelen langs de boulevard? Enkele dagen. in Januari en februari is de temperatuur 8° tot 10°, maar veelal ligt deze tussen 15° en 20°. In februari loopt de temperatuur op en in maart en april is 20° tot 25° en hoger geen uitzondering. Jaarlijks kent men hier 300 zon-dagen. Over de mogelijkheden voor uw overwintering in PE-NISCOLA leest u morgen in het tweede verhaal over ovenwinteren in Spanje. U zult beslist geïnteresseerd zijn. Vul dan nu uw reactiebon (hiernaast op de pagina) in en u ontvangt uitgebreide informatie voor uw ovenwintering in eigen sfeer. Wij zouden graag veel R. D. lezers willen bereiken, die van deze goede mogelijkheid om in Spanje te overwinteren in eigen sfeer, gebruik willen maken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.