+ Meer informatie

Busboot van start tussen Zaandam en Amsterdam

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - In Noord-Holland gaat maandag een experimentele busbootverbinding van start tussen Amsterdam en Zaandam. Gisteren waren burgemeesters en wethouders van beide steden aanwezig bij de officiële openingsplechtigheid van deze lijndienst. De boot is bedoeld voor mensen die de files voor de tunnels onder het IJ willen ontlopen. De busboot vaart voornamelijk in de ochtend- en avondspits.

Het idee van lijnvaartboten tussen Amsterdam en Zaandam werd in 1990 weer nieuw leven ingeblazen toen het college van B en W van Zaanstad opdracht gaf tot het instellen van een werkgroep die het idee van een experimentele bootverbinding nader uit zou werken.

Deze werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende gemeentelijke afdelingen en het Projectbureau Zaanoevers, is onlangs in samenwerking met rederij Naco BV (een onderdeel van de NZH-groep) gekomen tot een concreet plan.

Er is gekozen voor een experiment van één jaar omdat men gedurende dat jaar onderzoek wil doen naar het aantal vervoerde personen, doelgroepen en de wensen ten aanzien van het comfort. kenhuis en het ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.