+ Meer informatie

Bedrijven in cijfers

2 minuten leestijd

• Oliegigant Exxon heeft een nettowinst over het tweede kwartaal van dit jaar bekendgemaakt van 1,13 miljard dollar. Dat is vrijwel even veel als de 1,1 miljard dollar die in het tweede kwartaal van vorig jaar uit de bus kwam. Veel spectaculairder ontwikkelde het resultaat over de eerste zes maanden zich. Deze winst steeg met 41 procent van 2,38 miljard tot 3,37 miljard dollar. Exxon schrijft de verbetering van het resultaat toe aan de stijging van de olieprijzen en de toeneming van de verkoop. • Het Amerikaanse olieconcern Texaco heeft zijn nettowinst in het tweede kwartaal met 24 procent zien dalen van 353 miljoen tot 269 miljoen dollar. Over de eerste zes maanden boekte het concern een geringe winststijging van drie miljoen dollar tot 684 miljoen dollar. • De kledingdetailhandelsketen C & A Brenninkmeyer uit Düsseldorf heeft de nettowinst over 1990 zien stijgen met 43,1 miljoen mark tot 240,7 miljoen mark. De omzet, inclusief btw, steeg met 636 miljoen mark tot 8,01 miljard mark. In 1989 zag het Duitse concern de omzet nog dalen met 1,4 procent tot 7,37 miljard mark. • Het Amerikaanse chemische concern Union Carbide heeft het tweede kwartaal moeten afsluiten met een winst die 60 procent lager is dan in dezelfde periode van 1990. Volgens Union Carbide hebben de recessie in de Verenigde Staten en de nasleep van de Golfoorlog de marges sterk onder druk gezet. • Het Amerikaanse computerconcern Compaq heeft de resultaten sterk zien dalen. De winst in het tweede kwartaal van 9it jaar daalde van 104,7 miljoen dollar tot 20,2 miljoen dollar, een daUng van 81 procent. In de eerste helft van dit jaar behaalde de Amerikaanse computerfabrikant een nettowinst van 134,5 miljoen dollar tegenover 196,4 miljoen dollar over dezelfde periode van vorig jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.