Braadworstjes in deeg
In het rijke pannenkoekenbeslag liggen de braadworstjes doordrenkt in hun eigen vet te garen in de oven. Erg lekker en machtig. Een heerlijk gerecht met capucijners of spruitjes op een koude winterdag.
Ingrediënten:
(voor 4 tot 8 personen)
Voor de worstjes:
• 8 worstjes
• 2 uien, in ringen gesneden
• 3 eetl olijfolie
• zout en zwarte peper
Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 220 graden.
• Leg de worstjes in een beboterde braadslee of vuurvaste schotel.
• Verdeel de uien, het zout en de zwarte peper. Sprenkel de olijfolie erover.
• Bak de worstjes ongeveer 20 minuten in de oven.
• De worstjes beginnen nu net de kleuren en de uien zijn langs de randen verkleurd.
Voor het beslag:
• 100 gram tarwebloem
• 2 grote of 3 kleine eieren
• 3 dl. volle melk en ietsje zeezout
Bereiding:
• Zeef de bloem boven een kom en doe het zout erbij.
• Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven.
• Klop nu rustig en giet beetje bij beetje de melk erbij. Klop net zo lang tot een glad beslag is ontstaan.
Tot slot:
• Neem de braadslee uit de oven en giet het beslag zoveel mogelijk tussen de worstjes.
• Plaats het geheel nog 25 tot 30 minuten in de oven; het beslag is nu gerezen en heeft een krokant en goudbruin korstje gekregen.
Eet smakelijk!
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 januari 2013
Terdege | 92 Pagina's