+ Meer informatie

Wachttijden voor herexamen van rijbewijs korter

1 minuut leestijd

RIJSWIJK (ANP) - De wachttijden voor herexamens voor het rijbewijs zijn gedaald van meer dan 20 weken in de zomer van vorig jaar tot 13 a 15 weken in deze vakantieperiode.

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Rijswijk, dat de examens afneemt, heeft dat gisteren bekendgemaakt.

Volgens het CBR is het gebruikelijk dat tijdens de zomerperiode de wachttijden stijgen doordat examinatoren en rijschoolhouders met vakantie zijn.

Door tijdig hierop in te spelen zijn de wachttijden nu gemiddeld met zo'n vijf weken teruggedrongen.

Wekelijks neemt het CBR momenteel 8500 examens af. Buiten de vakantieperiode zijn dat er 13.000. Door extra examinatoren in dienst te nemen wil het CBR de wachttijd voor een herexamen op termijn terugbrengen naar zes weken.

Voor kandidaten die voor het eerst examen doen geldt al een maximale wachttijd van zeven tot negen weken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.