+ Meer informatie

Verder herstel

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP/KRF) - De Europese wisselmarkten zagen er vanmorgen rustig uit. De dollar en het pond sterling zetten hun koersherstel van gisteren voort en de andere valuta's lagen er redelijk stabiel bij. Alleen het Ierse pond bleek in koers omlaag te zijn gegaan.

De Amerikaanse dollar stond om 10.00 uur op ƒ1,6620 na een slotkoers van ƒ ,6570 gisteren. Die slotkoers kwam tot stand na een koersstijging van ruim vier cent. Dat de dollar ondanks de matig presterende Amerikaanse economie omhoog gaat, komt door de verwachting dat het verschil tussen de Duitse en de Amerikaanse rentetarieven kleiner zal worden. Er wordt nauwelijks meer rekening gehouden met een verlaging van de rente in de VS, terwijl een verlaging van de Duitse rente nog altijd voor mogelijk wordt gehouden.

Het pond sterling was hoger door de wat zwakkere positie van de mark. Om 10.00 werd in Amsterdam voor het pond een koers van ƒ2,8170 opgegeven tegenover een slotkoers van ƒ2,8020 gisteren. De koersstijging vond plaats ondanks het ontbreken van duidelijke uitspraken van de Britse minister van financiën, Norman Lamont.

Ook de overige munteenheden deden het beter. Zo kon de hre voortbouwen op de koersstijging van gisteren. Vandaag om 10.00 uur noteerde de Italiaanse valuta ƒ 1,2715 per duizend na ƒ 1,2620 bij het slot van de handel op de voorgaande dag.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.