+ Meer informatie

Staangelden woonwagens verhoogd

1 minuut leestijd

Op woonwagencentra, waar een rijksbijdrage voor wordt verstrekt, zal met ingang van 1 oktober een staandgeld worden gevraagd van tenminste zes gulden per week. Fasegewijs vril de overheid dit bedrag optrekken tot tenminste twaalf gulden.

Op nieuw ingerichte centra en de centra, die voldoen aan de bepalingea van het besluit woonwagencentra, komt het staangeld al per 1 oktobei aanstaande op een minimum van f 12,-. per week.

Ook minister Van Doom van Cultuur, recreatie en maatschappelijk werk komt met deze nieuwe regeling voor de staangelden in belangrijke mate tegemoet aan de verlangens van de Vereniging van Nederlandse gemeenten.

Jaarlijiks zullen de staangelden worden verhoogd. De verhoging is afhankelijk'van de gestegen kosten en de geboden voorzieningen. Met de verhogingen wil men komen tot een redelijke verhouding tussen staangeld en voorzieningen. De bewindsman heeft de vereniging van Nederlandse gemeenten er op gewezen, dat de sinds 1 oktober 1970 bestaande woonwagencentra volgend jaar op 1 oktober moeten voldoen aan de bepalingen van het besluit woonwagencentra.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.