+ Meer informatie

Oud gemeentehuis voor verenigingen

Raad Oldebroek beslist:

2 minuten leestijd

OLDEBROEK — De raad van Oldebroek heeft zijn laatste vergadering in het oude gemeentehuis gehouden. In deze

vergadering werd besloten het voormalig gemeentehuis te be

stemmen tot huis.
gemeenSChapS

Het gemeentelijk apparaat in Oldebroek heeft op 11 mei jl. zijn intrek genomen in het nieuwe gemeentehuis. Reeds lang voor deze datum is door diverse verenigingen en instellingen hef verzoek ingediend om het oude gemeentehuis te bestemmen voor het verenigingsleven. Naar aanleiding van deze verzoeken is een onderzoek ingesteld om te bezien of het haalbaar zal zijn om het oude gebouw deze bestemming te geven. Het resultaat van het onderzoek, dat weergegeven is in het rapport Gemeentehuis-Gemeenschapshuis, was positief. Het voorstel van b en w van het voormalig gemeentehuis een gemeenschapshuis te maken was dan ook gebaseerd op dit rapport.

Bij de introductie van het voorstel deelde burgemeester A. C. Ph. Hardonck mee dat het concept van het voorstel is bekeken door de onlangs in het leven geroepen werkgroep „Gemeenschapshuis". Het bleek dat deze werkgroep enkele bezwaren had. Zo had men moeite met het feit dat het gebouw door de verenigingen zelf schoon gehouden moest worden. Omdat in januari 1982 de Stichting „Gemeenschapshuis" opgericht wordt is door b en w toegezegd dat dit tot de oprichting van gemeentewege geregeld wordt.

Voor iedereen

Hoewel de heer Van Dellen (WD) evenals de gehele raad akkoord ging met het voorstel, drong hij er op aan dat er een gemeenschappelijke ruimte zou komen waar ieder in en uit zou kunnen lopen. Door het college werd meegedeeld dat een sociëteit uit Oldebroek zich had opgegeven als gegadigde voor een dergelijke ruimte. Nederlandse begrippen — zal spoedig tot het verleden behoren. Een ander belangrijke reden voor het uitgraven van de gracht is het voorkomen van botulisme.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.