+ Meer informatie

Bij Hoesch verdwijnei 8000 arbeidsplaatsen

2 minuten leestijd

DORTMUND — Hoesch, de Westduitse tak van bet Nederlands-Duitse staalconcern Estel, zal de produktie en verwerking van staal in Dortmund concentreren in de Westfalenfabriek. De fabrieken Phonix en Union zullen worden gesloten, waardoor 8000 van de 21.000 werknemers van Hoesch in de komende jaren bun baan zullen verliezen.

Het besluit is eenstemmig genomen door de raden van commissarissen van Estel Hoesch Werke AG en Estel Huttenwerke Dortmund, dus met instemming van de werknemerscommissarissen. De federale overheid in Bonn en de regering van de deelstaat van Noordrijnland-Westfalen zullen volgens de bekendmaking van Hoesch bij de reorganisatie helpen met „flankerende" maatregelen. Volgens deskundigen betekent dit dat er financiële hulp komt. In de officiële bekendmaking wordt niet gerept over een sociaal plan evenmin over de periode waarbinne de reorganisatie moet zijn voltooid. H< persbureau DPA heeft echter vemc men dat er wel een sociaal plan zal kc men. Hoesch kan dat echter niet op ei gen kracht financieren en daarom zij daarover nog geen mededelingen ge daan. Dit is één van de kwesties waari de Westduitse overheid zal moeten bij springen. De wijze waarop dit pro bleem wordt opgelost zal mede bepale hoeveel tijd met de reorganisatie z£ zijn gemoeid. Deskundigen rekenen oi een periode van tien jaar.

Op het terrrein van de Westfalenfa briek moet een modem bedrijf komei met een produktiecapaciteit van vie miljoen ton per jaar. De fabrieken Pho nix en Union hebben samen een pro duktiecapaciteit van vijf miljoen toi pèr jaar. De Westfalenfabriek zal ziel concentreren op walsstaalprodukten een sector waarin Hoesch een sterke positie heeft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.