+ Meer informatie

BEURSBERICHT

Verdeelde markt

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs is de nieuv\/e v\/eek met een enigszins verdeelde stemming van start gegaan. Vast in de markt lag Akzo op f 24,80 met een winst van f 0,60. Deze vooruijöang v\/erd toegescfireven aan lokale vraag. KLM rribest wat achteruit. Winstnemingen hadden tot gevolg dat de notering met f 2,50 naar beneden ging tot f 124. Unilever was begin beurs f 0,50 hoger op f 1143,20. Daarna ging de koers verder naar boven en middenbeurs werden zaken gedaan op f 144,40. Philips was fO,10 hoger op f 21,40 en Koniklijke Olie daalde met f 0,20 tot f 91,30. Hoogovens gaf een reactie te zien van f 0,40 op f 19,90.

De bankaandelen waren licht verdeeld, waarbij NMB f 2 achteruit moest tot f 169. Deze reactie werd toegeschreven aan de uitlatingen in het emissieprospectus waarin o.m. staat dat verondersteld wordt dat de winst over de eerste zes maanden van dit jaar lager zal uitvallen dan die over dezelfde periode van vorig jaar.

De verzekeringsfondsen waren onveranderd tot een fractie hoger en bij de bouwaandelen ging Volker Stevin ruim f 1 omhoog tot f 26,10. In de scheepvaartsector waren de noteringen onveranderd tot een fractie lager.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.