+ Meer informatie

Brand in silo

1 minuut leestijd

EDE — Twee brandweerlieden van de Ederveense brandweer zijn donderdag ernstig gewond naar een ziekenhuis gebracht, nadat zij getroffen waren door een zogenaamde stofexplosie bij een brand in een silo in het plaatsje De Klomp, tussen Veenendaal en Ede. De twee mannen verkeren buiten levensgevaar.

Donderdagmorgen rond elf uur ontstond brand, in een met tien ton kalvermelkpoeder gevulde silo aan de Griftweg in De Klomp. Broei is de oorzaak van de brand. Bij de blussingswerkzaamheden ontstond de stofexplosie.

De brandweer van Ederveen en Ede zullen nog geruime tijd bezig zijn met het nablussen. Over de grootte van de schade valt nog niets te zeggen, aldus de brandweer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.