+ Meer informatie

Jongen stikt in zandberg

1 minuut leestijd

ZOELEN (ANP) - De 14-jarige Henricus van Alphen uit Tiel is gistermiddag in Zoelen om het leven gekomen doordat hij bedolven raakte onder een instortende zandberg. Een vriend van het slachtoffer raakte zwaar onderkoeld. Dat heeft een woordvoerder van de gemeentepolitie Tiel gisteravond meegedeeld.

De jongens waren met nog een vriendje aan het spelen op een afgesloten terrein naast een recreatiepias in Zoelen. Op dat terrein wordt geWonnen zand uit de plassen opgeslagen. Omdat het zand via trechters in vrachtauto's wordt gespoten, ontstaan in het midden van de zandbergen (onzichtbare) kraters.

De jongens liepen volgens de zegsman van de politie op de top van een zandberg, toen daar plotseling een krater inzakte. Een yan de jongens kon zich aan de rand vastgrijpen. Hij sloeg onmiddellijk alarm. De politie heeft ruim twee uur met shovels, hijskranen en laadschoppen moeten werken om de gigantische zandberg af te graven. Voor het veertienjarige slachtoffer was het toen al te laat. Een vijftienjarige jongen werd zwaar onderkoeld uit het zand gehaald.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.