+ Meer informatie

Noord-Brabant steunt ict-projecten

3 minuten leestijd

DEN BOSCH - Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant willen enkele provinciale ict-projecten subsidiëren met ruim 1 miljoen euro. Het meeste geld, een kwart van het beschikbare budget, is bedoeld om het aansluiten van bedrijfsterreinen op glasvezelnetwerken te stimuleren. Daarnaast gaat er geld naar onder meer een onderwijsproject. Ook trekt het college een ton uit om de Brabantse statenfracties te helpen zich te profileren via internet, aldus een woordvoerder.

Automobilist verdrinkt in sloot

HAARLEMMERMEER - Een 50-jarige automobilist uit Vijfhuizen is verdronken in een sloot naast de Schipholweg in Lijnden (gemeente Haarlemmermeer). De man werd sinds woensdagavond vermist en is gisteren gevonden, zo heeft de politie in Haarlemmermeer bekendgemaakt. De man vertrok woensdagavond vanaf zijn werk, maar is nooit thuis aangekomen. Gisteren zag een voorbijganger een deel van een auto boven het water uitsteken. Het bleek de wagen van de vermiste Vijfhuizenaar te zijn.

Man verdacht van seksueel misbruik

MIDDELBURG - Officier van justitie mr. R. Rammeloo heeft gisteren op de zitting van de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van dertig maanden geëist tegen de 39-jarige A. al F. uit Burgh-Haamstede. De man wordt ervan verdacht in de periode januari 2001 tot en met 7 augustus 2002 een toen achtjarig jongetje te hebben verkracht en diens zusje seksueel te hebben misbruikt. Uitspraak over dertien dagen.

Jongeren vast na roof van scooter

MIJDRECHT - De politie van Amsterdam heeft drie jongeren opgepakt die worden verdacht van de beroving in Mijdrecht van een scooter van een 17-jarige jongen. Dat maakte de politie gisteren bekend. Het gaat om een jongen van 14 jaar oud en twee knapen van 17.

Nieuwkoop overweegt artikel-12-status

NIEUWKOOP - De gemeente Nieuwkoop heeft onvoldoende financiële middelen om het hoofd boven water te houden. Al enkele jaren zijn belangrijke investeringen op de lange baan geschoven. Burgemeester dr. G. O. Veldhuizen zei gisteren dat er een moment komt waarop er toch onderhoud aan wegen en schoolgebouwen moet worden verricht. Jaarlijks is er ten minste 2,7 miljoen euro extra nodig. De wegen liggen op hoogveen. Wegens inklinking is er steeds sprake van verzakking. De gemeente overweegt nu de artikel-12-status aan te vragen bij de provincie Zuid-Holland. Eind deze maand neemt de raad een besluit.

Den Bosch geeft gift aan ds. Visser

ROTTERDAM - Burgemeester Rombouts van 's-Hertogenbosch heeft vandaag ds. H. Visser van de Rotterdamse Pauluskerk 1000 euro aangeboden. Hij schonk dit bedrag aan de Pauluskerk vanwege haar voortdurende zorg voor de allerzwaksten in de samenleving en voor haar pionierswerk onder druggebruikers. Een Bossche delegatie bracht een bezoek aan Rotterdam, waar men uitgebreid wilde kennismaken met het Rotterdamse veiligheidsbeleid.

Toch Zalmsnip voor minima Rotterdam

ROTTERDAM - Rotterdamse minima krijgen in 2003 en 2004 toch de Zalmsnip, 45 euro, volledig uitgekeerd. B en W kwamen gisteren tijdens de begrotingsbehandeling terug op het voornemen 10 euro in te houden op elke Zalmsnip die wordt uitbetaald. De ongeveer 45.000 huishoudens in de Maasstad die van een minimuminkomen leven, worden nu door het college ontzien.

Tweetal vast na overval op bejaarde

VUREN - Een 32-jarige man uit Heeswijk-Dinther en een 28-jarige man uit 's-Hertogenbosch zijn deze week door de politie aangehouden wegens een overval op een 79-jarige man in Vuren. De beide verdachten hebben inmiddels bekend. De twee mannen drongen de woning binnen en eisten geld. Zij gingen er uiteindelijk met enkele honderden guldens vandoor, nadat ze enkele schoten hadden gelost. Daarbij raakte de man gewond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.