+ Meer informatie

Kroten koken

1 minuut leestijd

Als ik rode bietjes kook voeg ik altijd wat soda toe: ze zijn dan sneller klaar. De groenteman zei mij, dat dit niet schadelijk is. Ze doen het allemaal, zei hij. Is dat zo? Antwoord — Die ene keer dat u kroten eet in wie-weet-hoeveel-dagen zal die soda niet hinderen. Dubbelkoolzure soda is wel beter. Zou u het elke dag doen dan zouden wij bezwaar maken. Soda bevat n.l. natrium, dat is het schadelijke bestanddeel van keukenzout. Maar gezonde mensen kunnen wel wat hebben. Kroten vragen inderdaad een lange kooktijd, vandaar dat sommige winkels ze gekookt aanbieden. Maar het is een gezonde groente. Zomerkrootjes koken vrij gauw gaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.