+ Meer informatie

Redelijk jaar voor Bank Bondsspaarbanken

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Voor de Bank der Bondsspaarbanken NV, die zich thans aan bet bedrijfsleven presenteert onder de nieuwe handelsnaam BdB Bank, heeft 1980 een redelijk gunstige ontwikkeling te zien gegeven.

teklimaat zich relatief gunstig zou ontwikkelen, kan hiervan mede een positieve impuls uitgaan op de bedrijvigheid van de bank.

Het balanstotaal steeg met 13,4 pet van ƒ 1.1776,6 min tot ƒ 1.335,2 min. De winst nam toe van ƒ 4,12 min tot ƒ 4,41 min. De aandeelhouders-spaarbanken ontvangen opnieuw 5 pet dividend, zo blijkt uit het jaarverslag.

In 1980 werd een nieuwe koers uitgezet. In het beleid staat een krachtige aanpak op landelijk niveau van de kredietverlening aan het bedrijfsleven centraal. Voor een middelgrote bank, die snel en adequaat aan de specifieke wensen van cliënten kan voldoen, biedt de kredietmarkt volgens ^de directie voldoende mogelijkheden om een binnen de verhoudingen van de bank passende kredietportefeuille op te bouwen. Het kredietapparaat zal daarom met een aantal nieuwe medewerkers worden versterkt.

Voornamelijk om het in de naaste toekomst te voeren beleid effectief te ondersteunen werd met de spaarbanken voor een periode van drie jaar een nieuwe zakenvolimie-overeenkomst gesloten.

Dit jaar zal in het teken staan van de inspanningen gericht op versterking van het kredietapparaat. De directie vertrouwt door slagvaardig in te spelen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.