+ Meer informatie

Bouwvakkers Curaçao aan het werk

1 minuut leestijd

WILLEMSTAD (ANP) - De 250 buitenlandse arbeiders die meewerken aan de bouw van de nieuwe energiecentrale Build, Own and Operate (BOO) op Curaçao hebben hun werk- en hongerstaking zaterdag beëindigd.

Onderaannemer Curaçao Jurong Engineering heeft een bankgarantie gesteld voor het salaris dat de afgelopen maanden ten onrechte is ingehouden. Dat meldt de advocate van Jurong, S. Thomson.

Jurong moet de arbeiders uit Bangladesh, India en Indonesië 1,2 miljoen Antilliaanse guldens (circa 700.000 euro) terugbetalen. Dat bepaalde de rechter in het kort geding dat door de werknemers was aangespannen. De rechter stelde dat de onderaannemer te veel geld had ingehouden voor borg, huisvesting en reiskosten.

Volgens de advocate van Jurong is de situatie op het BOO-complex weer genormaliseerd. Drie weken geleden legden de Aziatische werknemers het werk neer. Sinds dinsdag waren ze ook in hongerstaking om de eisen kracht bij te zetten.

Het kamp is al een week afgesloten van water en stroom, vanwege onenigheid over de hoogte van de tarieven tussen de Isla-raffinaderij en de hoofdaannemer van de bouw van het BOO-complex, Mitsubishi. De plaatselijke opdrachtgever zorgt voor de levering van de eerste levensbehoefte.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.