+ Meer informatie

Ivi lilcll Ou IS^^lll

1 minuut leestijd

TEL AVIV — De oppositie voerende Arbeiderspartij in Jsraël lieeft zondag verklaard dat het haar kritiek op premier Menachem Begins regering in het kader van de verkiezingscampagne zal scheiden van de gevaarlijke crisis over Syrische luchtdoelraketten in Libanon.

De Labor-kandidaat voor het premierschap in de voor 30 juni aangekondigde verkiezingen, Shimon Peres, riep de regering op de oppositie te raadplegen en zei dat Labor instemde met de regeringseis, dat Syrië de raketten uit Li• banori moet terugtrekken.

„Er is nog ruimte en tijd om de diplomatieke inspanningen voort te zetten", aldus Peres op een perscpnferentie. „Ën teneinde de diplomatie niet te verwarren met de campagne, stellen wij voor onj tussen de campagne en de crisis in Libanon èen scheiding aan te brengen". ]'_ • Door aan te bieden zich te onthouden van kritiek op het regeringsbeleid inzasingsproces te sterken".

Ernstig verzuim

Peres onthield zich overigens niet volledig van kritiek op Begins beleid inzake de crisis. Hij zei dat Begin had verzuimd om Labor op twee belangrijke tijdstippen te consulteren, toen Israëlische straaljagers op 28 april twee Syrische helikopters neerschoten en toen de Syrlêrs op 30 april overgingen tot plaatsing van de raketten in Libanon.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.