+ Meer informatie

Beurzen en dollar onderuit

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - De Amerikaanse dollar is vandaag de handel op de Westeuropese wisselmarkten begonnen op weer een dieptepunt.

In Amsterdam werd om 10.00 uur een koers van ƒ 1,7475 opgegeven tegenover een slotkoers van ƒ 1,7605 gisteren. Het vorige dieptepunt was de slotkoers van ƒ 1,7480 van afgelopen woensdag. Gisteravond in New York was al een koers van ƒ 1,7495 bereikt en tijdens de aansluitende handel in Tokio trad er geen verbetering op.

De effectenbeurzen in Londen, Frankfort en Parijs zijn vanmorgen onder invloed van de spanning in de Perzische Golf en de stijging van de olieprijs fors omlaag gegaan. De Financial-Times-index van 100 aandelen op de Londense beurs noteerde 's ochtends al een verlies van ruim 1,5 procent terwijl op de beurs van Frankfort de DAX-index al in de eerste tien minuten van de handel 2,5 procent omlaag tuimelde. Op de beurs van Parijs was de CAC 40-index in de ochtend 2,84 procent lager na een 2,54 procent lagere opening. Zie verder pag. 10

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.