+ Meer informatie

Ds. Arkeraats deed intrede in Giessendam

2 minuten leestijd

HARDINXVELD/GIESSENDAM - Na 's morons beves tigd te zijn door ds. P. Molenaar uit Groot-Ammers, deed ds. W. Arkeraats donderdagmiddag intrede als derde predikant van de Hervormde gemeente te Giessendam-Nederhardinxveld in de Oude Kerk. Ds. Arkeraats was gekomen van Katwijk aan Zee.

Als tekst voor de prediking had de nieuwe predikant gekozen Hebreeën 4:14: „Dewijl wij dan een groten Hogepriester hebben. Die door de hemelen doorgegaan is, namelijk Jezus, den Zoon van God zo laat ons deze belijde nis vasthouden."

De predikant stond stil bij een drietal gedachten ten eerste een gave die niet ongedaan gemaakt kan worden, ten tweede een werk wat niet gekeerd kan worden en ten derde een roeping waaraan niet voorbij gegaan kan worden.

Het is groot om ons hoofd te buigen voor de Hogepriester. Weten wij er iets van onder God te buigen, vroeg hij aan de gemeente. Mochten we ons maar schuldig weten voor het eerst of bij vernieuwing.

Wij hopen te mogen spitten in de goudmijn van Gods Woord, elke week maar weer opnieuw en u voor te houden de ernstige prediking van de wet en de lieflijke prediking van het Evangelie.

Mocht het Woord maar veel ingang mogen hebben, dan zal ons werk beloond worden. Ik hoop dat er straks velen uit Hardinxveld/Giessendam voor God op mogen staan en dan Hem voor eeuwig te mogen loven.

Nadat ds. W. Arkeraats zijn bevestiger, de kerkvoogdij en de kerkeraad bedankt had, sprak ds. D. van Vliet, een van de plaatselijke predikanten, de nieuwe predikant toe namens de kerkeraad, kerkvoogdij, gemeente, ring en classis. Hij vroeg de gemeente de nieuwe predikant staande Psalm 119:9 toe te zingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.