+ Meer informatie

Onmacht

2 minuten leestijd

„...zalig zijn de doden die in de Heere sterven...". Openbaring 14:13

Zalig zijn de doden die in de Heere gestorven zijn, want daar zullen zij over geen geestelijke onmacht te klagen hebben en niet zuchten met David: „Mijn kracht heeft mij verlaten". O, hoe dodelijk onmachtig tot de plichten van de geestelijke godsdienst is hier menigmaal Gods volk, zodat zij moedeloos en krachteloos bij alles neervallen. Maar dan zullen zij zonder bezwijking of onmacht, In eeuwigheid zonder rust en zonder vermoeiing werkzaam zijn in de allerverhevenste en hemelse godsdienstbedrijven.

Zij hebben geen rust, dag noch nacht in alle eeuwigheid, uitroepende: „Heilig, heilig is de Heere God, de Almachtige, Die was, en Die is en Die zijn zal", Opb. 4:8. O, hoe licht zal dat zoete en zalige werk de hemelingen vallen en hoe volmaakt zullen al hun zielsvermogens tot die hemelse godsdienstbedrijven geschikt zijn.

De krachten van hun verstand, oordeel, geheugen, wil en genegenheden zullen onbezweken en onvermoeid blijven, hun geesten zullen nooit uitgeput worden, terwijl zij ook een verheerlijkt lichaam zullen hebben.

Ja, in volle kracht zal dan vervuld worden, Jesaja 40:31: „Maar die de Heere verwachten, zullen de kracht vernieuwen... gelijk de arenden; zij zullen lopen en niet moede worden; zij zullen wandelen en niet mat worden".

Ds. Joh. Groenewegen (Uit: Veertien leerredenen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.