Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Koffiedrank voor zomeravond

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Koffiedrank voor zomeravond

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

De familie M. de Geijter uit Lexmond stuurde dit recept als bijdrage voor een gezellige zomeravond. Hartelijk bedankt!  Nodig: - pot ijskoude koffie - vanille- of roomijs - slagroom - koffielikeur - hoge glazen - rietjes - ijslepels.  Werkwijze:  - Giet een scheutje likeur in de glazen, doe wat koffie erbij, en dan een bolletje ijs. - Vul dit aan met koffie. - Doe er een toef slagroom op, eventueel gegarneerd met hagelslag of cacao. - Steek de rietjes in de glazen en voeg de lepels erbij.


Neem 5 ingrediënten

De kookboek beschrijft gerechten met slechts vijf ingrediënten. James Tanner, al elf jaar kok in bekroonde restaurants, weet van de hoed en de rand als het om simpel maar lekker koken gaat. Voorbeeld: Maak een salade van venkel, sinaasappel, granaatappel & pecorino, die qua smaak perfect in balans zijn. Of brood met tomaat en olijven om zo uit het vuistje te eten? Naast heerlijke en snelle recepten voor niet alledaagse gerechten staan in het boek ook tal van ideeën en slimme kooktips.

“Neem 5 ingrediënten”, door James Tanner, is een uitgave van Kosmos Uitgevers, Utrecht/Antwerpen; fotografie: Anders Schonnemann; ISBN: 978.90.215.5001.5; NUR 440.

Zie ook www.kosmosuitgevers.nl
 


Zoete aardappels
 

Onlangs lagen deze kleurige wortelknollen, ook wel bataten genoemd, bij de groente-afdeling van de supermarkt. Het bleken zoete aardappels te zijn, die in Mexico ruim voor de Inca-tijd al verbouwd werden. De zoete aardappel is een telg uit de bekende windefamilie (Ipomoea batatas). In Amerika worden bataten gegeten op Thanksgiving Day. Ze worden geschild, gekookt en (meestal met kruiden) geserveerd als bijgerecht. Kruiden zijn min of meer onmisbaar bij de fl auwe en zoete smaak van de aardappels. Ze worden dan ook vaak gecombineerd met zoet fruit (bijvoorbeeld (bak)bananen, kokos, ananas, tomaten en appels) en op smaak gebracht met tijm en rozemarijn. Gebruik voor hartige gerechten vlees, vis, uien, knofl ook, paprika’s, pepers en dergelijke.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 juni 2011

Terdege | 100 Pagina's

Koffiedrank voor zomeravond

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 juni 2011

Terdege | 100 Pagina's