+ Meer informatie

EEN NIEUWE FOK

Bij "City Bril" sta je plotseling oog in oog met een beeld van jezelf-in-viervoud

2 minuten leestijd

Het is een bekend probleem. Je moet een nieuwe bril, maar hóe weet je of het montuur je staat? Om het goed te kunnen zien, zou je eigenlijk je bril op moeten zetten. Helaas, die plek is bezet door twee fonkelnieuwe glaasjes op stokjes. Afgaan op het advies van anderen is niet altijd even prettig. Maar... problemen zijn er om opgelost te worden. In Rotterdam staat de Eyewear Selector. Een ideale oplossing voor brildragend Nederland. Wie vanuit de donkere metrogangen de trappen naar het daglicht van het Churchillplein beklommen heeft èn goed kan zien, staat meteen oog in oog met City Bril. Een grote optiek, waar je niet alleen een nieuw montuur uit kunt zoeken maar waar men ook deskundig je ogen kan opmeten. Wie het tot nog toe altijd over de „brillenboer" had, zal dat woord nu niet in zijn mond durven nemen. Hier is „City Bril" de naam.

De Eyewear Selector werkt volgens het principe van de "still video camera". Via een computer wordt het beeld naar de monitor overgebracht. ledere opname kan naar wens beeldvullend opgeroepen worden, zodat je een totaalbeeld krijgt. Ook kunnen twee beelden èn bewegende beelden vertoond worden.

Spiegelbeeld

Als je in een spiegel kijkt, zie je jezelf anders dan anderen jou zien. Je ziet jezelf in spiegelbeeld. Dat geldt ook voor een video-opname. De Eyewear Selector geeft echter de kans jezelf te zien zoals een ander je ziet. Het beeld kan namelijk geswitched worden naar "real image". Tegelijk kan daarnaast op de monitor het spiegelbeeld getoond worden. Het is wel even wennen!

Volgens meneer Van der Linden, werkzaam bij City Bril, wordt de Eyewear Selector door veel klanten gebruikt. „Alleen mensen met glazen van -2 tot +1 hebben het apparaat niet nodig. Die kunnen het zonder bril ook goed zien". Gaat het kiezen van een bril met de Eyewear Selector sneller dan anders? „Nee, het kost méér tijd. Maar daar gaat het ons niet om. Het is de bedoeling dat iemand een bril kiest die hij zélf mooi vindt. Het gaat om het resultaat. En daar zijn de mensen heel tevreden over".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.