+ Meer informatie

OM: Boete voor arts na snelle rit naar patiënt

1 minuut leestijd

MIDDELBURG - Een huisarts uit Veere is beboet wegens te snel rijden naar een spoedgeval. Het openbaar ministerie houdt vast aan de rechtmatigheid van die boete, nadat een kantonrechter de arts eerder vrijsprak.

Tegen huisarts A. van T. uit Veere werd gisteren wederom een boete van 250 euro geëist. De man reed op 26 mei 2000 met een snelheid van 102 kilometer per uur over de weg naar Oostkapelle terwijl daar 50 kilometer per uur was toegestaan.

De zaak kwam eind vorig jaar voor de kantonrechter en die ontsloeg de huisarts van rechtsvervolging. Gisteren diende op verzoek van het openbaar ministerie in Middelburg het hoger beroep in deze zaak.

Het verweer van de huisarts was hetzelfde. Als er sprake is van een noodgeval -in dit geval moest er worden gereanimeerd- dan telt elke seconde. En, zo betoogde de huisarts, "ik reed zo hard als verantwoord was; ik ben er tenslotte niet op uit om meer patiënten te creëren."

Verder schetste de huisarts de problematiek van de aanwas van verkeersremmers in al zijn vormen, die in geval van een noodgeval alleen maar ellende veroorzaken en dat het best eens mogelijk zou kunnen zijn dat hij daardoor te laat zou arriveren.

De rechtbank doet uitspraak over dertien dagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.