+ Meer informatie

Katwijk niet tegen nulbeleid rond prostitutie

1 minuut leestijd

KATWIJK - Als de mogelijkheid zich voordoet, gaat Katwijk een nulbeleid op het gebied van prostitutie voeren. Dat zei burgemeester J. Wienen gisteren tijdens de algemene beschouwingen op de begroting na vragen van de SGP.

De SGP drong eropaan te zoeken naar mogelijkheden voor een nulbeleid. "We zijn dankbaar dat bordelen nog steeds effectief worden geweerd." Burgemeester Wienen: "Wanneer het mogelijk is een verbod op bordelen in te stellen, dan zullen we dat doen."

Twee jaar geleden durfde een meerderheid van de Katwijkse gemeenteraad het risico niet te nemen een nulbeleid op het gebied van prostitutie te voeren. Wettelijk moeten gemeenten de vestiging van minimaal één prostitutiebedrijf toelaten. Katwijk heeft op het industrieterrein 't Heen een locatie aangewezen waar een seksinrichting zou kunnen worden gevestigd, maar heeft dit in het kader van ruimtelijke ordening zo ingeperkt dat het voor belangstellenden nauwelijks mogelijk is om aan de voorwaarden te voldoen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.