+ Meer informatie

Toestel Transavia betrokken bij „bijna-botsing"

1 minuut leestijd

LONDEN - Een Brits en een Nederlands vliegtuig zijn gisteren in het drukke luchtruim boven de omgeving van Londen bijna met elkaar in botsing gekomen, aldus de Britse burgerluchtvaartdienst CAA.

Een Boeing 757 van British Airways uit Milaan wilde landen op het vliegveld Heathrow, toen de piloot een Boeing 737 van Transavia in de gaten kreeg. Het Nederlandse toestel was op weg van de luchthaven Gatwiek naar Amsterdam.

De vliegtuigen vlogen -op 9000 voet (2740 meter) hoogte langs elkaar heen met een tussenruimte van nog geen 800 meter. Zij hadden minstens vijf kilometer van elkaar af moeten vliegen, aldus de CAA. Er komt een onderzoek naar het incident.

Een woordvoerder van British Airways bevestigde de bijna-botsing en zei dat er 153 passagiers aan boord waren. Aan boord van het Transaviatoestel bevonden zich 77 passagiers, zei een woordvoerder van Transavia gisteravond. Volgens hem was er geen sprake van een gevaarlijke situatie. „Het gaat dan ook te ver om van een bijna-botsing te spreken", aldus de woordvoerder. „De Britse burgerluchtvaartdienst CAA heeft het nodig gevonden de 'air miss' als zodanig te melden. Transavia heeft dat niet gedaan", aldus de woordvoerder. Of de Boeing 757 van Britisch Airways fout zat, kon hij gisteravond niet beoordelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.