+ Meer informatie

ABN-fiHaal Dordt dicht na overval

1 minuut leestijd

DORDRECHT - Het Dordtse filiaal van de Algemene Bank Nederland (ABN) in de wijk Sterrenburg wordt op 1 juni gesloten. Een vorige maand gepleegde overval op het filiaal is hiervoor de directe aanleiding. Maatregelen om klanten en personeel te beschermen tegen de toenemende agressie konden dit volgens de ABN niet verhinderen.

De overval, de tweede in het bestaan van het filiaal, was aanleiding voor de directie om opnieuw een studie te verrichten naar verdergaande veiligheidsmaatregelen. De conclusie was echter dat verdere aanpassingen in het kantoor dermate klantonvriendelijk zijn, dat het nauwelijks zinvol is deze uit te voeren. De hoofddirectie van ABN besloot daarop het filiaal te sluiten. Daarnaast speelt het toenemende vandalisme rond de bank aan de Slangenburg een rol.

De sluiting heeft volgens een woordvoerder van de bank niets te maken met de fusie tussen ABN en AMRO. Voor klanten van het ABN-fiHaal is het daarom ook nog niet mogelijk hun rekeningen over te boeken naar de na-' bijgelegen AMRO-kantoren. Dit is pas eind dit jaar uitvoerbaar. Wel hebben de klanten de gelegenheid om bij alle ABN- en AMRO-kantoren geld op te nemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.