+ Meer informatie

FELLE AANVAL VAN

1 minuut leestijd

CAiRO — President Sadat van Egypte heeft agenten van de Libische inlichtingendienst beschuldigd van het ondernemen van ondermijnende activiteit in Egypte, waaronder een pogkig tot het opblazen van het presidentiële buitenverblijf in Marsa Matrouh in juli.

" In een in sterke bewoordingen gestelde brief aan het Libische Revolutionaire Commando en zijn voorzitter, kolonel Maommar Gaddafi, onthulde Sadat dat Egypte onder zware druk van Libië kwam te staan een squadron Mirages terug te zenden dat sedert de oktoberoorlog in Egypte was gestationeerd.

De brief markeert een verdere achteruitgang in de betrekkingen . tussen beide landen. .Deze betrekkingen verslechteren door Sadats oorlogsen vredepolitiek en klachten van Egypte dat zijn burgers in Libië slecht werden l)ehandeld. .Jii.ir!Sep.^^b.er.. von§,j2j^r verworpen. Belde landen werden het toen eens over een formule voor een Unie die in fasen tot stand zou komen maar dit plan kwam nooit tot uitvoering.

Sadat zei in zijn brief dat Egypte tot nu toe rustig l7ad gereageerd op de Libische beschuldigingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.