+ Meer informatie

Veiliger en voordeliger rijden

2 minuten leestijd

„Of iemand zijn rijbewijs lang of kort heeft, in de praktijk blijkt dat er vrijwel altijd nog wat valt bij te leren. Dat geldt ook voor de meest geroutineerde rijders. Goed rijden is nu eenmaal niet zó eenvoudig en goedkoop rijden is nog moeilijker.

De ANWB kan aantonen dat autoen motorrijden voordeliger kan' en vaak nog beter ook, terwijl zo'n rit beslist niet langer hoeft te duren. Daarvoor zijn allerlei rijvaardigheidstrainingen ontwikkeld, gericht op verschillende groepen weggebruikers. Het volgen van zo'n training kan leiden tot minder (blik)schade en persoonlijk letsel. Het benzineverbruik kan verminderen, evenals de onderhoudskosten. Bedrijven, die vaak over meer voertuigen beschikken, kunnen op die manier aanzienlijk bezuinigen op hun exploitatiekosten.

Er is ook een test voor mensen die moeite hebben met het halen van het rijbewijs. Het afleggen van die test kan een flinke besparing op het lesgeld betekenen. Kortom, in deze tijd waarin iedereen moet bezuinigen, wil de ANWB daar met een aantal praktische tips graag een bijdrage aan leveren.

Alleen of samen
ningen kunnen individueel of in een groepje van drie a vier personen worden gevolgd. Als u alleen bent zal de ANWB-adviseur uw rijstijl uitvoerig onder de loep nemen en met u doorspreken. Bij trainingen in groepjes wordt meer de nadruk gelegd op het geven van instructies en leert u bepaalde belangrijke zaken zelf beter te doen. Bij alle trainingen ontvangen de deelnemers een lesboek en bij de meeste wordt een ogentest afgenomen".

Aldus luidt de inleiding van de eerste uitgave van het nieuwsbulletin „Rijvaardigheidstraining" van de Verkeersafdeling van de 100-jarige ANWB. Er zijn heel wat mogelijkheden: rijvaardigheidsrit bedrijfsauto's, personenauto's en motoren, instructierit zuinig rijden, rijopleiding adviestest, caravan rij-instructie, instructierit met caravan en instructierit terreinrijden. Voor meer informatie (folders): ANWB, sectie Rijvaardigheid, Postbus 93200, 2509 BA Den Haag, tel. 070 - 264426 tst. 2468.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.