+ Meer informatie

Economisch hoogtij

1 minuut leestijd

DJAKARTA — Indonesië maakt op het ogenblik een economisch hoogtij door. „De groei op alle gebieden en zijn solvabiliteit in de komende paar jaar schijnen verzekerd te zijn". Dit staat in een door de Amerikaanse ambassade in Djakarta gepubliceerd rapport.

Het Amerikaanse zakenleven heeft in de opstellers van het economische beleid een nieuw gevoel van zelfvertrouwen bespeurd, dat ook is aangetroffen bij de leiders van het particuliere bedrijfsleven. Dat is het gevolg van de op grote schaal aantoonbare welvarendheid in de meeste sectoren van de economie en een aanzienlijke sfeer van opleving ten aanzien van de nieuwe industriële ondernemingen van de overheid en het particuliere bedrijfsleven. „Groei alom, stijgende invoer en een over het algemeen bloeien van de economie schijnen verzekerd te zijn door de grote uitvoer van olie en andere produkten die tegen 1982 een waarde van 26 miljard (Amerikaanse) dollars zal overschrijden". De nationale begroting die in het laatste financiële jaar was gestegen met 50 procent zal naar verwachting groeien met nog eens 30 procent in het financiële jaar 1981-82 dat is ingegaan op 1 april, aldus het verslag.

De economie en de vooruitzichten voor het zakenleven zullen vermoedelijk worden beheerst gedurende de komende twee jaren door grote winsten uit de valutahandel, een overschot op de betalingsbalans en de voorbereidingen voor de algemene verkiezingen in mei 1982 en de presidentsverkiezingen eerder in het komende jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.