+ Meer informatie

Overdreven aandacht voor ouderen hoeft

2 minuten leestijd

Toen binnen de Terdegeredactie besloten werd om regelmatig een ouderenpagina te plaatsen, was A o nog niet bekend dat 1993 tot „ouderenjaar" was uitgeroepen. Eigenlijk maar goed ook, er kan nu niet gezegd worden dat wij achter een trend aanlopen. Ik weet niet of wij nu wel zo blij moeten zijn met al die aparte dagen en jaren. Het lijkt mij redelijk overdreven toe. Ik denk dat het beter is wanneer we als jongeren en ouderen, als mannen en vrouwen, wederzijds respect voor elkaar hebben. Overdreven belangstelling komt altijd een beetje onecht over. Een voordeel van dit jaar van de ouderen is dat er behoorlijk wat gepubliceerd wordt over allerlei voorzieningen die voor ouderen in het leven zijn geroepen. Daar kunnen wij in de loop van het jaar gebruik van maken. Overigens mag u best van mij weten dat ik vind dat het ons ouderen niet alleen om profiteren mag gaan. Ook voor ons geldt, zo lang wij daarvoor de mogelijkheden hebben, wat ons de Heidelberger voorhoudt in vraag en antwoord 111: „Dat ik mijns naasten nut waar ik kan en mag bevordere..." Weet u wat zo mooi is? Dat zo'n grondhouding, ook op gevorderde leeftijd, zoveel bevrediging geeft!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.