+ Meer informatie

Winnie Mandela wordt vervolgd

1 minuut leestijd

JOHANNESBURG - De Zuidafrikaanse staat heeft Winnie Mandela, de echtgenote van Nelson Mandela, aangeklaagd wegens ontvoering en mishandeling met voorbedachten rade. Dit heeft Klaus von Lieres, de procureur-generaal van Witwatersrand, bij Johannesburg, in een verklaring bekendgemaakt.

De procureur-generaal zei dat de aanklacht het gevolg is van incidenten in de woning van Mandela in Soweto, die leidden tot de moord op de jonge zwarte activist Stompie Moeketsi Seipei in december 1988. „Ik heb de gelegenheid gehad om de zaak te bestuderen en na nauwkeurige overweging (...) heb ik besloten mevrouw Mandela te vervolgen ,wegens vier gevallen van ontvoering en vier gevallen van mishandeling met het doel ernstig lichamelijk letsel toe te brengen".

Winnie Mandela zal worden berecht door het Hooggerechtshof in Johannesburg, samen met zeven andere personen die als in staat van beschuldiging zijn gesteld na de dood van Stompie Seipei, aldus de procureur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.