+ Meer informatie

Verhoring

2 minuten leestijd

De manier waarop God gebeden verhoort, wordt niet altijd gekend; zoals kan blijken in het voorbeeld van onze Zaligmaker Christus: „Die in de dagen Zijns vleses gebeden en smekingen tot Degene Die Hem uit de dood kon verlossen, met sterke roeping en tranen geofferd hebbende en verhoord zijnde uit de vrees" (Hebr. 5:7). En toch weten wij, dat Hij niet van die vervloekte dood bevrijd werd, maar dat Hij ze noodzakelijk heeft moeten ondergaan. Hoe werd Hij dan verhoord? Op deze manier: Hij werd gesterkt om de dood te dragen. Hij had een engel om Hem te vertroosten. Hij werd daarna bevrijd van de smarten des doods. Zo staat het met al de andere leden van Christus' lichaam, als met het Hoofd. Sommigen, die in armoede verkereni bidden om tijdelijke zegeningen. God houdt hen in die armoede, en toch verhoort Hij hun gebeden, daarin, dat Hij ze lijdzaamheid schenkt om die armoede te verdragen. Sommigen, die in weelde en overvloed leven, bidden om daarin te mogen blijven, indien het Gods wil is. De Heere smijt ze in een voortdurende ellende, en toch hoort Hij hun gebeden, door ze de zaligheid te schenken in het toekomende leven. Gij bidt om de vermeerdering van geloof en bekering, en dergelijke genaden meer; ge gevoelt geen vermeerdering, nadat ge al zolang gebeden hebt. Toch heeft die barmhartige God ongetwijfeld uw gebed verhoord, daarin dat Hij door het verhoren van uw gebed uit te stellen, in uw de Geest des gebeds opwekte, dat Hij u verootmoedigde en u uw eigen behoeften deed gevoelen, opdat ge te beter van Zijn barmhartigheid zoudt afhangen, vanwege de aanvang en vermeerdering van elke geestelijke genade.

William Perkins
("Vertroostingen voor benauwde consciënties").

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.