+ Meer informatie

Bomaanslag Johannesburg

1 minuut leestijd

JOHANNESBURG — Terwijl de viering van de dag van de Zuidafrikaanse republiek haar hoogtepunt bereikte, zijn maandag in het kantoor van de Progressieve Federale Partij (PFP), die in de oppositie is, brandbommen ontploft. Een tot nu toe onbekende groepering, „Zuidafrikaanse, Ondersteuningskader voor de Bevrijding" (SALSC) heeft zich voor de aanslag verantwoordelijk gesteld. De brandbommen veroorzaakten grote schade, maar er vielen geen slachtoffers.

In een telefoontje aan dagbladen liet de SALSC weten dat het de aanslag op de PFP had gepleegd omdat deze partij deel uitmaakt van het „wrede fascistische en racistische blanke minderheidsbewind in Zuid-Afrika". Welingelichte zwarte bronnen twijfelden er aan of de SALSC werkelijk een antiapartheidsbeweging is.

Premier Botha van Zuid-Afrika nam maandag in Durban een militaire parade af. Aan die parade namen 8.000 militairen deel. Tanks rolden door de stad en militaire vliegtuigen en helikopters begeleidden hen in de lucht. De parade werd gehouden in het kader van de feestelijkheden rond de Dag van de Republiek;

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.