+ Meer informatie

Ichthus verbaasd over openbare school

2 minuten leestijd

VEENENDAAL De rector van het Veenendaalse Ichthuscollege, H. van 't Veld. heeft gisteren desgevraagd verbaasd gereageerd op de beslissing uit Den Haag om een openbare scholengemeenschap in Veenendaal te stichten. Vorig week werd bekend dat staatssecretaris J. Wallage de gemeente Veenendaal in 1993 daarvoor geld zal geven. Tot nu toe moest men voor openbaar onderwijs uitwijken naar Ede en Wageningen.

Van 't Veld is van mening dat de staatssecretaris zich hiermee niet aan de algemeen geldende criteria voor het stichten van een scholengemeenschap heeft gehouden. Men mag volgens die criteria pas een school stichten in een plaats als het gewenste onderwijs zich niet binnen een schaal van vijftien kilometer bevindt. De dichtstbijzijnde school voor openbaar onderwijs is zeven kilometer van Veenendaal verwijderd.

Wethouder P. Beaart (PvdA) is het met het verhaal van Van 't Veld volstrekt niet eens. De wet biedt volgens hem geen strak afstandscriterium. Bovendien hebben prognoses uitgewezen dat er behoefte is aan een openbare scholengemeenschap in Veenendaal. Overigens zijn er niet zoveel leerlingen die momenteel een apenbare school buiten Veenendaal bezoeken. Hun aantal overstijgt de twintig niet. Beaart hoopt echter dat er veel leerlingen uit de regio zullen komen.

In augustus 1992 wordt de Koningin Wilhelminamavo in Rhenen naar de Rembrandtlaan in Veenendaal verplaatst en zal de scholengemeenschap officieel starten. Men verwacht dat de scholengemeenschap uiteindelijk 600 leeriingen zal tellen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.