+ Meer informatie

Steunpunt Zetten zonder woordvoerster

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Annie Bijnoord, woordvoerster van het Landelijk Steunpunt Zetten, heeft gezien de ontwikkelingen in de zaak rond de Zettense ex-psychiater Finkensieper besloten zich terug te trekken als woordvoerster in de affaire-Finkensieper.

„Ik kan nu in alle oprechtheid mededelen dat de belangrijkste reden om mij publiekelijk uit de zaak-Finkensieper terug te trekken is dat ik aan mijn eigen emotionele grens zit waar het mijn incasseringsvermogen betreft en derhalve niet meer als woordvoerster kan en wens te functioneren", aldus een citaat uit haar verklaring. Het Landelijk Steunpunt Zetten, de organisatie tegen machtsmisbruik binnen de hulpverlening die is opgericht naar aanleiding van de zaak-Finkensieper, zal blijven bestaan, aldus de verklaring.

Als reden om zich terug te trekken noemt Bijnoord onder meer „de bizarre rechtsongelijkheid tussen daders en slachtoffers van een misdrijf binnen ons schromelijk tekortschietende rechtssysteem". Ze zegt in haar verklaring dat ze zich persoonlijk wenst uit te kunnen laten, zonder daarbij „gedwongen te zijn elk woord op een goudschaaltje af te moeten wegen. Dat betekende voor mij dat ik gedurende ruim 2,5 jaar mijn eigen emoties heb moeten onderdrukken om Finkensieper en verdediging niet in de kaart te spelen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.