+ Meer informatie

Zakkenroller steelt show bij politie Utrecht

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - Onder het oog van tientallen politiemensen kon een professionele zakkenroller gisteren in Utrecht ruim een uur lang zijn slag slaan. De sterke arm stak geen hand uit. Sterker nog, de politie liet zich willig 'rollen'.

Dit op het eerste oog merkwaardige tafereel viel te aanschouwen in de foyer van de Utrechtse schouwburg. Daar demonstreerde de vermaarde Oostenrijkse zakkenroller Charly Borra Utrechtse politiemensen de fijnste kneepjes van zijn vak. Borra maakt van het zakkenrollen een eerbare broodwinning. Hij treedt veel op in shows en geeft voorlichting aan de politie in heel Europa.

Gisteren was de Utrechtse politie aan de beurt. Geen overbodige luxe want de professionele Utrechtse misdaadbestrijders waren voor Borra een gemakkelijke prooi. De meeste politiemensen, hoofdcommissaris J. Wiarda incluis, maakte Borra met zijn snelle praatjes en vlugge vingers geheel ongemerkt hun portefeuilles, zakagenda's en horloges afhandig. Zelfs als Borra ten behoeve van de camera's in „slow motion" rolde, wist hij zijn politionele prooi soms nog te verschalken.

Charly (45) rolde dank zij zijn vader al op 20-jarige leeftijd in het vak. De oude Borra was ook al een befaamd roller en trad, net als zijn zoon, veel op in circus en theater.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.