+ Meer informatie

Labour tegen rechtstreekse verkiezingen

Voor Europees parlement

1 minuut leestijd

BLACKPOOL — Het congres van de Britse Labourpartij in Blackpool lieeft woensdag zijn stem uitgebracht tegen deelneming van Engeland aan rechtstreekse verkiezingen voor een Europees parlement.

De uitspraak volgde op een voorstel van het partijbestuur waarin de linkervleugel de overhand heeft. Niettemin zal de stemming van woensdag geen invloed hebben op de politiek van de regering-Callaghan.

De gedelegeerden in Blackpool keurden een ontwerp-resolutie goed, volgens welke rechtstreekse verkiezingen ,,een belangrijke stap naar het opgaan van Engeland in een nieuwe superstaat" zouden zijn. Zij zouden de democratische controle van het Britse volk op zijn eigen aangelegenheden verzwakken. Een tweede ontwerp-resolutie, waarin het regeringsbeleid wordt gesteund, werd verworpen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.