+ Meer informatie

Afvalpan primer Z.-HoUnd

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Proviale staten van Zuid-Holland hein vrijdag als eerste provincie Nederland een afvalstoffenplan igenomen. In dit plan is aangegevhoe het in Zuid-Holland vrijkonle huisvuil en daarmee te ve>rken bedrijfsafval in de komei vijf jaar moet worden verwijderd.

In het afvalstoffenplai de provincie verdeeld in vijf menwerkingsgebieden en voor e;ran deze gebieden is aangege\ welke maatregelen in dè konde jaren nodig zijn om tot een vetwoorde verwijdering van huisvi en bedrijfsafval te komen.

De verwerkingsmethodizijn het mechanisch scheiden varfvalstoffen, het verbranden vanValstoffen in installaties, een nbinatie van deze twee methoden gecontroleerd storten van de et herbruikbare, onverbrandbf reststoffen. Voor 1 januari 19inoeten alle samenwerkingsgebied zo'n gecontroleerde stortplaatstr beschikkinghebben.

In het plan is rekening puden met de bouw van een vuirwerkingsinstallatie in Zoeterer en met de eventuele bouw in domende vijf jaar van een nicuwerwerkingsinstallatie in het geH Den Haag/Delft/Westland. Op t moment staan in Zuid-HoUs vuilverbrandingsinstallaties ir.-eiden, Den Haag, Rotterdam, ftnburg en Dordrecht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.