+ Meer informatie

Marmertulband

1 minuut leestijd

200g bloem; snufje zout; 1 eetlepel cacao; 2 eetlepels melk; 200 g zachte boter; 200 g kristalsuiker; 2 zakjes vanillesuiker; 1 theelepel citroenrasp; 4 eieren.

Beboter een tulbandvorm. Zeef de bloem met het zout boven een mengkom. Roer van de cacao en de melk een glad papje. Roer de zachte boter met de suiker, de vanillesuiker en de citroensrasp met de mixer en de gardes 5 minuten tot een schuimige, romige crème. Voeg vervolgens een ei toe en roer het met de mixer door het beslag. Voeg zo ook de andere eieren toe. Spatel het bloemmengsel er lepelsgewijs door. Schep twee derde deel van het beslag in de vorm en roer'het cacaomengsel door het overige beslag. Schep het donkere beslag op het lichte en maak met een vork een spiraalbeweging, zodat in de cake een marmereffect ontstaat. Strijk de bovenkant glad. Zet de vorm op het rooster in de oven. Bak de marmercake ca. 70 min. op 160"C in het midden van de oven. M. Tsjizjov—G. Valneris

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.