+ Meer informatie

Kolen naar Amsterdam en IJmuiden

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Amsterdam en later ook IJmuiden zullen de komende jaren de voornaamste overslaghavens voor kolen in Europa worden met een geschatte aanvoer van twee tot vijf miljoen ton kolen uit de Verenigde Staten, Afrika, Australië en de Oostbloklanden.

Een van de grootste scheepvaartmaatschappijen in Engeland, Ocean transport and trading ltd in Londen, gaat een belang van twintig procent nemen in het aandelenkapitaal van de overslagbedrijf Amsterdam Group BV (OBA). Dit heeft de directie van de OBA vrijdag bekendgemaakt.

Het Engelse bedrijf zal eveneens met een belang van twintig procent gaan deelnemen in de bouw van een tweede terminal van de OBA voor de behandeling van droog massagoed aan de noordoever te IJmuiden. Dit project zal volgens de OBA-directie door de regering gesteund worden met een bedrag van 150 miljoen voor verbetering en aanpassing van de infrastructuur. De maximale aanvoercapaciteit van de nieuwe terminal zal acht miljoen ton op jaarbasis bedragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.