+ Meer informatie

Soberheid

1 minuut leestijd

Kwalijk vindt Visser het ook dat het alcoholgebruik tegenwoordig in alle kringen wordt gevonden. ,,Er wordt wel gezegd dat het niet voor de varkens is gebrouwen en dat mag leuk en aardig klinken maar ik acht dat een misplaatste grap. Ik kom zelf uit een calvinistisch gezin — en ben nog calvinist — maar bij ons werd vroeger alleen tijdens gelegenheden gedronken. Vandaag de dag zie ik echter dat er ook in mijn — kerkelijke — kring gedronken wordt, net zowel als in niet-kerkelijke kring. Ik vind dat jammer want het moet toch zo zijn dat zij die een bepaalde levensovertuiging hebben — welke dat dan ook is — een zekere so

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.