+ Meer informatie

Ouders probleemjeugd komen niet opdagen

2 minuten leestijd

OUD-VOSSEMEER - De inloopavond in de Vossenkuil in Oud-Vossemeer over de hangjongerenproblematiek in het dorp heeft gisteravond niet meer dan drie ouders getrokken.

Slechts een van hen heeft een zoon in de groep die bij de Plusmarkt regelmatig voor problemen zorgt. Door de teleurstellende opkomst viel de opzet van de avond, het uitwisselingen van ervaringen en samen zoeken naar oplossingen, in het water.

Voorzitter G. van de Weijer van het organiserende comité jeugdbeleid zei ernstige twijfels te hebben over de toekomst van het comité, nu de ouders zo verstek hebben laten gaan. "Ik heb de indruk dat iedereen zijn kop in het zand steekt. Dit comité houdt op te bestaan als we niet de medewerking van het dorp krijgen."

Het comité jeugdbeleid werd negen maanden geleden opgericht, nadat de problemen met hangjongeren in het dorp waren geëscaleerd.

Kerkgangers werden op zondagmorgen door jongeren die onder invloed van alcohol en drugs waren, met appels bekogeld. Sinds enige tijd is het betrekkelijk rustig in Oud-Vossemeer. De rust is weergekeerd na een optreden van de politie, die enkele raddraaiers oppakte.

Een aanwezige ouder merkte op dat er te lang is gewacht met daadwerkelijk optreden. Volgens wijkagent P. Voorwinden en de heer Van de Weijer, behalve voorzitter van het comité ook huisarts, was er geen andere mogelijkheid. "De mensen waren bang om namen te noemen, uit angst voor represailles."

Een ouder zei gisteren zich ernstig te storen aan de beeldvorming van de groep in de regionale pers. "Ze worden als echte criminelen neergezet."

Van de Weijer wees erop dat, hoewel het nu even rustig is in het dorp, het probleem niet is opgelost. Daarom ook zei hij "persoonlijk teleurgesteld" te zijn in de opkomst. De discussie moet zich niet enkel toespitsen op de jongeren bij de Plusmarkt, zei hij. "Ik kan nu al kinderen van zo'n elf of twaalf jaar oud noemen die binnenkort gaan ontsporen."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.