+ Meer informatie

Z-HoUand wfl bouwlocatie afdwingen

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben de eerste stap gezet om de gemeenten Leidschendam en Nootdorp te dwingen mee te werken aan een bouwlocatie op hun grondgebied. Leidschendam is tegen de bouwplannen. Nootdorp heeft zich nog niet definitief uitgesproken, maar daar waren tot nu toe eveneens veel negatieve geluiden te horen.

Het college van GS heeft de provinciale planologische commissie advies gevraagd over een aanwijzing aan de gemeenten om een bestemmingsplan te maken voor de bouwlocatie Leidschendam-Nootdorp.

De provincie heeft het recht gemeenten opdracht te geven een bestemmingsplan op te stellen. Voor zover bekend is het voor het eerst sinds tientallen jaren dat het provinciebestuur van dit dwangmiddel gebruik maakt.

Op de bouwlocatie moeten voor 1990 tenminste 8500 woningen komen, die de woningnood in Den Haag moeten lenigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.